En Sıcak Konular

Dr.<br />Kemal Yeşilçimen


Dr.
Kemal Yeşilçimen
19 Mart 2015

HASTALIK ve KÖTÜLÜK LOBİSİ NE?



www.kemalyesilcimen.com 

ESKİ YAZILAR İÇİN ALTTAKİ KUTUYU TIKLAYINIZ 

Dünya Sağlık Teşkilatına göre sağlık, tam bir iyilik hali (bedensel, ruhsal, sosyal, zihinsel) Hastalık ise her çeşit kötülük hali diyebiliriz. İyilik ve kötülük derken hemen hatırlatalım : Allah iyiliği emreder, kötülüğü yasaklar. Kötülüğü önlemekte bir nevi iyiliktir ve esas olan hastalık ve kötülüğü olmadan önlemektir. İnancımızın özü ve amacı budur. Her çeşit hastalık ve kötülüğü olsun diye beklemek, görmezden gelmek, önlem almamak günahtır, yasaktır. Bir çukur gördüğünde gereğini yapmayan kötü sonuçlardan sorumludur. Mümin olan eliyle, diliyle, kalbiyle ve aklıyla kötülüğe karşı çıkmalıdır. Kötülüğe karşı çıkmayan, Allah katında bunun hesabını verecektir. Bizim inanç ve kültürümüzün esası budur. Sağlıklı toplumun yolu budur. Başka nasıl sağlıklı bir toplum olabiliriz ki?

Sağlık ve iyilik hayattır (LİVE), hayatın tersi ise(EVİL) ölüm ve kötülüktür. Kötülük ; insanı, toplumu, değerlerini ve gelişimini bozan, hasta eden, yok eden eylemin adıdır. Nihai hedefi bedensel, ruhsal, sosyal, zihinsel her çeşit hastalık ve ölümdür. İnanç ve kültürümüz iyiliği emreder, kötülüğü yasaklar ve kötülerle mücadeleyi şart koşar. Bu yüzden halkımız, nasılsınız diye sorulursa 'iyilik sağlık' diye cevap verir, çünkü iyilik ve sağlık yoksa, hastalık ve kötülük vardır.

Peki yüce Allah neden hastalık ve kötülüğü önlemeyi emrediyor? Hastalık ve kötülük olduktan sonra çaresine baksak olmaz mı? İslamın hedefi olan sağlıklı bir toplum için, her çeşit kötülük ve risklerin önlenmesi gerekir ki hastalıklar olmasın. Çünkü hastalık ve kötülük oluştuktan sonra tedavi ve telafi, pahalı, zor ve çoğu zaman imkansızdır.

Bilim ; sebep - sonuç ilişkilerinin kuran disiplinin adı. Her çeşit hastalık ve kötülüğü önlemek için, Yüce Allah'ın bize lütfettiği sihirli değnek. Hastalıkların bedensel sebep ve sonuçlarını incelersek : Dünyada ölümlerin başlıca nedeni olan kanser, kalp damar hastalıkları ve insanlığın en yaygın sağlık sorunu olan hipertansiyon, şeker hastalığı, şişmanlık ve metabolik sendrom hastalık üreten yaşam tarzıyla yakından ilişkilidir. Yaşam tarzını düzelterek bu insanlık düşmanlarını yenmede ne kadar başarılı olursak, kanser, kalp, tansiyon ve şeker ilacı kullanma ihtiyacımız o kadar azalır, bu hastalıklara yakalanma ve bunlardan ölme oranları da o ölçüde düşer. Bu yüzden yaşam tarzı değişikliği, hastalıkları önleyici kanser ve kardiyoloji programlarının da temelidir.

Amerikan Kanser ve Kalp Birliği'nden, Avrupa ve Türk Kardiyoloji Derneği'ne kadar tüm bilimsel kuruluşlar, sağlığımızı ve hayatımızı tehdit eden risk faktörlerinin tedavisinde ilk önce ve ısrarla yaşam tarzı değişikliğini şart koşuyor. Çünkü yaşam tarzındaki köklü değişiklik, 1 yıl içinde bile koroner damar sertliğinde önemli gerilemeye yol açar. Şişman kişilerin vücut ağırlığının % 5-10'u arasında kilo vermesi kan basıncı, kan şekeri, kan yağları ve kanın pıhtılaşması üzerine iyi etki gösterir. Yaklaşık 4 kg'lık kilo kaybı bile riskli hastalarda şeker hastalığına gidişi önler. Fiziki aktiviteyi artırmanın hemen akla gelen önemli iki yararı, HDL kolesterol düzeyinde artma ve tüm sebeplere bağlı ölüm oranında azalmadır.

 

Bütün bu yararlara rağmen, yaşam tarzını neden değiştiremediğimiz ve nasıl değiştireceği konusu, hâlâ önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Neden değiştiremiyoruz çünkü, sorunun ne olduğunun farkında bile değiliz. Yavaşça ısıtılan suda yaşayan kurbağa gibi bu küresel akvaryumda yaşayan insanlar, suyunun ısındığını fark edemiyor. Ayrıca sıradan insanların yaşam tarzını değiştirme yetkisi ve bilgisi yok. Onlar sunulan bir hayatı farkında olmadan yaşıyorlar. Çünkü hastalık lobisinin medya ile sürdürdüğü zihinsel formatlama insanlığı kurgulanmış bir hayatın figuranı yapıyor. Böyle bir hayatta sağlık ve hayatımızı koruyamıyoruz.

Dünya Kanser Kontrol Örgütü Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk ne diyor : "Tedaviye 458 milyar harcanacağına korumaya 18 milyar dolar harcansa 2030 yılına kadar düşük orta gelir düzeyindeki ülkelerde ölümler yüzde 30 kadar azalır". Bilim dünyası, ısrarla demesine rağmen, hastalık lobisi, yaşam tarzımıza karışmayın diye yaygara yapıyorlar. Bu sahte özgürlük şampiyonlarının arkasında sigara, alkol ve hastalıktan rant sağlayan hastalık lobisi var. Hastalıkları önleyen, sağlığı koruyan bir sistem kurmak isterseniz, karşınıza hemen bu yapı çıkıyor. Sağlıklı bir sistem kurmaya kalkarsanız hemen yaygara başlıyor.

Dünya Sağlık Teşkilatından bilimsel kurumlara kadar herkes, ilk önce ve ısrarla yaşam tarzını değiştirin, bataklığı kurutun diyor. Bilim böyle söylüyor ama A'dan Z'ye bizi hasta eden, zehirleyen neyi değiştirmek isterseniz hemen karşınıza hastalık lobisi ve uzantıları çıkıyor. Alkolden sigaraya, gıdadan çevreye önleyici ve koruyucu her önleme karşı çıkanları hangi maskeyi takarsa taksın tanımak gerekiyor. Hastalık ve kötülüklerin arkasında hep bu lobi var. Çünkü bunlar hastalık ve kötülükten besleniyor. Bu canavarının yaşaması, hastalıkların artmasına bağlı. Hastalık lobisinin silahları ise sigaradan alkole, kumardan uyuşturucuya toplumu hasta eden zararlı maddeler ve zehirler.

Devletlerin bile küresel güçlerin oyuncağı olduğu bir dünyada, GDO'lu ürünler, mısır şekeri, kola, fastfood, alkol, sigara, uyuşturucuya kadar, zavallı halkın sağlık talepleri değil, güçlü ve örgütlü olan hastalık lobisinin çıkarları kazanıyor. Önce kısırlık artıyor, sonra tüp bebek merkezleri. Hastalık üreten bataklık yüzünden sivrisinek bulutları yani hasta sayısı sürekli artıyor.

Hastalık savaşının nedenini ve hastalık lobisini anlamak için, hastalığın ekonomik boyutunu incelemek yeterli. Belli başlı 5 kronik hastalık olan kanser, şeker, ruhsal bozukluklar, kalp ve solunum rahatsızlıklarının gelecek 20 yıl içinde küresel ekonomiye getireceği yükün 47 trilyon ABD dolarını bulması bekleniyor. Hastalık lobisini merak edenlere bir tiyo verelim ; 47 trilyon doları takip edin, sizi yandex gibi doğru adrese götürecektir.

Hastalıkları önleyecek ve sağlıklı toplumu başaracak yapı ise : MİLLİ SAĞLIK ENSTİTÜSÜ'dür. Sağlıklı toplumu engelleyen yapı ise hastalık lobisidir. Savaş ikisinin arasında ama bizde birincisi yok. Batı ülkelerinde hastalıkları önleyecek, 'Önleyici kardiyoloji, Önleyici tıp' bilim dalı ve uzmanları var. Halk sağlığı enstitüleri ve fakülteleri var. Görevleri toplumu hastalıklardan korumak. Hastalık savaşını yönetecek milli sağlık akademisi gibi merkezi bir beyin olmadan bu savaşı kazanmak mümkün değil.

Sağlığı koruyacak, hastalıkları önleyecek kurumların amacı, bedensel, ruhsal, sosyal ve zihinsel sağlık, yöntemi de bilim ve teknoloji. Hastalıktan beslenen küresel iradenin muhalefetini kırmanın yolu ise, anayasal güvence altına alınan sağlık ve bilimdir. Bilim, teknoloji, akademiler, üniversiteler, kurumlar ne işe yarıyor? Bunlara niye avuç avuç para veriyoruz?

Hastalıkları önlemek yerine, ne ka hasta o ka köfte anlayışında olanlara, 4600 yıl önce yazılan tıbbın ilk yazılı metnini bir kere daha hatırlatalım: Süper doktorlar hastalıkları önler, vasat doktorlar erken teşhis ve tedavi eder, adi doktorlar ise hastalıklardan yarar sağlar. Huang Dee : Nai Ching (MÖ. 2600 Çin'in ilk Tıp kitabı)

Hangi gruba giriyorsunuz?
Hangi cephenin askerisiniz?
Herkes grubunu ve cephesini seçsin !

Cepheler : Hastalık veya sağlık.

www.aciamagercek.com

KAYNAKLAR

1. Yeşilçimen K: Hastalık Üreten Yaşam Tarzımız Nasıl Değişir. Hayy kitap, 2006
2.
http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/dis-haberler/tr-hastalklarn-maliyeti-47-trilyon-dolar-bulacak-1-76-37482.html
3. Yılda 372 bin kişi pisi pisine ölüyor.
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/07/24/gun101.html
4. Böbrek hastalığında dünya şampiyonuyuz.
http://bizimsaglik.com
5. Sigaraya yılda 15 milyar dolar harcıyoruz.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25101255/ 7. http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/kategorisiz/tr-akilli-hasta-nasil-olunur-1-666-5088.html
6.
http://www.medimagazin.com.tr/hekim/sgk/tr-saglik-harcamalari-9-yilda-8-kat-artti-2-18-34892.html
7.
http://gundem.milliyet.com.tr/kanada-da-58-milyar-lik-sigara-davasi/gundem/gundemdetay/09.06.2012/1551346/default.htm

İçinizde iyilik için çalışan, kötülükle mücadele eden bir grup daima bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.

Âl-i İmrân / 104

DİKKAT : 5 HASTALIĞIN 20 YILLIK MALİYETİ 47 TRİLYON $ 

Belli başlı 5 kronik hastalık olan kanser, şeker, ruhsal bozukluklar, kalp ve solunum rahatsızlıklarının gelecek 20 yıl içinde küresel ekonomiye getireceği yükün 47 trilyon ABD dolarını bulması bekleniyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun Harvard Halk Sağlığı Fakültesi ile yürüttüğü araştırmaya göre, her yıl 36 milyon insanın ölümüne yol açan bu hastalıkların dünya ekonomisine getireceği yükün küresel gayrisafi hasılanın yüzde 4'ünü temsil edeceği öngörülüyor.

Araştırmayı yaptıran Dünya Ekonomik Forumu'ndan bir yetkili, konunun sadece bir sağlık değil, aynı zamanda ekonomik bir mesele olduğunu ifade ederek, "Bu toplumun her kesimini etkiliyor" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü ise bulaşıcı olmayan hastalıklar nedeniyle ölenlerin sayısının 2030 yılında 52 milyon kişiye ulaşacağını tahmin ediyor.

Bulaşıcı olmayan hastalıklar, sanılanın aksine, yağlı ve şekerli gıdaların çok tüketildiği, insanların daha az hareket ettiği ve fazla alkol ile sigara tüketiminin olduğu zengin ülkelerden ziyade fakir ülkelerin insanlarını daha çok etkiliyor. Bu tür hastalıkların yol açtığı ölümlerin yüzde 80'i az ve orta gelirli ülkelerde meydana geliyor.

Halbuki, Dünya Sağlık Örgütü, kişi başına yıllık 1,20 dolar harcanarak 5 kronik hastalığın yol açtığı sağlık sorunlarının tedavisinde önemli ilerlemeler sağlanabileceğini açıkladı. Örgüt, özellikle fakir ülkelerin küçük miktarlarda yapacağı sağlık harcamaları sayesinde, sağlık sistemlerinin iflas etmesinin de önüne geçilebileceğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü uzmanları, hükümetlere bir dizi öneride bulunarak sağlık alanında atılabilecek adımları da sıraladı. Buna göre, tütün ve alkol vergilerinin artırılması, kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanması, tuz ve transyağ içeren gıdaların tüketim seviyesini düşürecek kampanyalar düzenlenmesi ile diyet ve fiziksel aktiviteyi artırmayı amaçlayan bilinçlendirme kampanyalarının başlatılması, bulaşıcı olmayan hastalıkların neden olduğu ölümleri azaltabilir.


Dünya sağlık harcamaları 12.7 trilyon dolara çıkacak

Cumartesi, 21 Mart 2015

Yapılan araştırmaya göre, 2014 yılında toplam harcamaların yüzde 30'unu oluşturan sağlık harcamaları yüzde 45'e kadar çıkarak, 12.7 trilyon dolar olacak.

Hitachi'nin sosyal inovasyon çalışmaları kapsamında Frost&Sullivan'a yaptırdığı araştırma sağlık sektörünün geleceğini gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre 2014 yılında toplam harcamaların yüzde 30'unu oluşturan sağlık harcamaları yüzde 45'e kadar çıkarak, 12.7 trilyon dolar olacak.

Nüfus istatistiklerinin önceki nesillerin görmediği kadar büyük bir hızla değiştiğine dikkat çeken Hitachi, bu durumun sağlık sektörü olmak üzere tüm sektörler üzerinde çok büyük bir baskı oluşturduğunu duyurdu. Hitachi'nin Sosyal İnovasyon konusundaki çalışmaları önümüzdeki 10 yıllık dönemde dünyadaki sağlık harcamalarının önemli derecede artacağını ortaya koyuyor.

Frost & Sullivan'ın Hitachi için yaptığı çalışmaya göre, dünya sağlık harcamaları 2020 yılına kadar 12,7 trilyon dolara ulaşacak. Hastalık önleme, muayene ve takip yatırımlarının 2014 yılında toplam harcamalar içinde yüzde 30 olan payı ise 2020 yılında yüzde 45'e kadar çıkacak. Hastalıkların tedavisi için harcanan tutarlar, önleme ve muayeneye yönelik harcamaları geride bırakacak.

Aynı raporda sağlık sektöründeki çok sayıda yeniliğin tıp alanında devrim yaratması, tıbbi görüntüleme, ilaç, tıbbi cihaz ve fen bilimleri gibi sağlık sektörlerindeki harcamaların 2020 yılında yüzde 6,4 artışla 2,1 trilyon dolara çıkması bekleniyor. Aynı zamanda nano teknolojik robotlar, kombine cihazlar, elektronik tedavi yöntemleri ve gen manipülasyonu gibi teknolojilerin mikroskopik ölçekte karmaşık işlemleri mümkün kılarak ve hasta ihtiyaçlarına uyarlanmış tedaviler sunarak dünya çapındaki hasta bakımı sektörünü dönüştüreceği tahmin ediliyor. Bu değişim dünyada başladığını duyuran Hitachi, Danimarka'da teknoloji firmaları ile işbirliği halinde e-Sağlık sistemlerinin kullanımını teşvik etmek ve verimini arttırmak için 'süper hastaneler'in kurulduğu örneğini verdi.

http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-dunya-saglik-harcamalari-127-trilyon-dolara-cikacak-1-11-65015.html




Bu yazı 1,522 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 4 Mart 2024 NASIL ÖZGÜR OLURUZ ?
    • 13 Ekim 2023 GÜCÜ DOĞURAN TEKNOLOJİK AKILDIR
    • 27 Eylül 2023 ÇARE SİZSİNİZ 2008
    • 17 Temmuz 2023 NEDEN BÖYLEYİZ?
    • 20 Nisan 2023 GÜCÜN KAYNAĞI NEDİR? - 2016
    • 14 Şubat 2023 BİLİMDE KANITIN GÜCÜ
    • 8 Şubat 2023 SÖMÜRÜ VE YOLSUZLUK KADER Mİ?
    • 4 Mayıs 2022 YAŞAM TARZIMIZ NEDEN DEĞİŞMELİ?
    • 12 Mart 2022 HEKİMLİK ÖLDÜ, YAŞASIN DOKTORLUK !
    • 11 Ekim 2021 TÜM SORUNLARIN ANASI
    • 10 Ekim 2021
    • 9 Ekim 2021 ASIL PANDEMİ BU !
    • 8 Ekim 2021 POSTMODERN SÖMÜRÜ
    • 7 Ekim 2021 EĞİTİM NASIL OLMALI?
    • 1 Ekim 2021 YÜZ YIL SONRA...
    • 20 Ağustos 2021 GERÇEK ÇÖZÜM BU
    • 11 Ağustos 2021 KÜRESEL SAVAŞI KİM KAZANACAK?
    • 10 Ağustos 2021 SOSYAL OLAYLARDA BİLİMSEL YAKLAŞIM NASIL OLMALI?
    • 27 Haziran 2021 ASIL PANDEMİ BU
    • 6 Haziran 2021 ÇEVRE SAVAŞI

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,019 µs